Voi taivas, kaiken maailman riippuvuuksia sitä onkin itelleen hankkinut. En tiennyt, että oon koukussa mun sykemittariin. Ja totaalinen ylläri on tullut tuo puntari, äärimmäisen hankalaa on ollut hyppäämättä puntarille ja kattoa, että mitenkä paljo sitä on taas tullu lihottua. Hämmentävää, mää oon aina kuvitellu, että se saamarin suklaa on mulle se pahe ja suurin riippuvuus, minkä kans on vaan opittava elään. Suklaan kanssa on kuitenkin sinällään helppo, sitä vaan päättää olla syömättäja vaikka se kroppa kuinka huutaa ja kiljuu, niin sitä vaan tukkii sen huudon, hätätapauksessa kupillinen veteen tehtyä kuumaa raakakaakaota lorauksella mantelimaitoa toimii myöskin. mausteeksi vähän chiliä, nii johan on hyvää!

Mutta toi sykemittari ja kello, kyllä oli vaikia laittaa nukkuun ku tiesin, et pitää herätä johonkin muuhun, ku mihin normaalisti tottunut. Ja koska tuo kello on ollut niin pitkään taas käytössä, niin oli aamulla hieman alaston olo, kun ranteessa ei ollut kelloa. Ja koska kaikki muut mun kellot on ilman patteria, niin kaivelin vanhat sykemittarit esiin ja aloin vaihtaan niihin pattereita. Mun pinkkiin polariin ei löytynyt patteria, mut isännän suunton kylläkin. No ei siinä mitään, äkkiä patteri paikallee, asetukset kohilleen ja kello ranteeseen, vaikkakin se on hieman ruma. Ihan sama, pääasia, et kello löytyy kädestä.

Ja sitten se puntari, mä en oo pariin viikkoon käynyt puntarilla ja silti on semmonen fiilis, et äkkiä puntarille, näkykö mitä muutoksia. Ite luulen että paino on vaan noussut, en mää ainakaan laihtuun oo päässy, se on varmaa. No tässä on vielä kuukausi kärvisteltävä, jotta pääsee puntarille. Sitten se maaginen 40 on täynnä, elämä ohi ja toinen jalka haudassa. Näin muistan ajatelleeni joskus teininä, miten väärässä mää oonkaan ollut. Mullahan ei oo mitenkään vanhat vanhemmat, ala-asteellakin tuntu, et muiden lasten vanhemmat oli saman ikäsiä, ku mun mummu ja pappa oli. Toki tais mun luokalla ehkä muutama oppilas olla jolla oli vähän nuoremmat vanhemmat. No joka tapauksessa, puntarille mennään vasta sitten, huuteli se mulle tuolta kaapin alta kuin paljo tahansa. En kyllä tiiä, miten sitten reagoin kun siihen puntarille menen. Luultavasti vkäyrä nousee niin pirun korkialle, jotta vähintään juokseen on lähettävä siltä seisomalta. No sen näkee sitten.

Mä oon tässä pitemmän aikaa seurannut eri kanavista tätä syömisen vaikeutta ja siihen liittyviä juttuja. Täytyy sanoa, että ei oo ihme, että porukka on sekasi, minä myös. Syömisestä on tehty ihan hirviän hankalaa ja oikeesti koomista, mielipiteitä/tutkimuksia on joka lähtöön, riippuu siitä, kuka ne esittää. Se menee suunnilleen näin:

Älä missään nimessä syö punaista lihaa, se on vaaraksi sun terveydelle tai jos syöt niin korkeetaan pari kertaa viikossa, ku muuten siittä tulee syöpää tai muita suolistosairauksia. Ja jos syöt punasta lihaa, niin sun tulee ymmärtää, että sen saamiseksi on tapettu eläimiä ja että punaisen lihan hiilijalanjälki on aika suuri. Ja jos syöt, niin kato, että se on kotimaista, älä missään nimessä osta ulkolaista lihaa, siittä saa vaikka mitä tauteja ja se on vuorattu antibiooteilla ja vaikka millä. Ja kun ostat kotimaista lihaa, niin varmista että ostat semmosta lihaa, josta se tuottajakin on oikeasti saanut rahaa, eikä se sun maksama hinta tipu väliportaisiin. Tässä maassa on tapana kyykyttää niitä tuottajia, niin valitse oikein. Ja jos sun on aivan pakko saada lihaa niin suosi vaaleaa lihaa, kanaa tai kalkkunaa se on huomattavasti terveellisempää kuin punainen liha, mutta tosiaan niitäkin kasvatetaan ihan sun halujen takia teuraaksi, tehotuotannossa ja niidenkin kasvattamisesta hiilijalanjälki kasvaa. Ja muista käsitellä tämä lihan oikeen ku jos näitä ei oo kypsennetty oikeen, niin näistäkin voi sairastua vaikka mihin tauteihin, ja muista ne tuottajat, suosi kotimaista.

Ehkäpä sun ois hyvä kuitenkin syödä ihan kasvisruokaa se on terveellistä ja sää  voit saada kaiken tarvitsemasi kasviksista ja muista suosia kotimaista, sillä ne ulkolaiset vastaavat on täynnä kaikkea sontaa, senhän meistä tietää jokainen. Ja muista myös ne tuottajat. Ja tosiaan ne ulkolaisetki tuottajat tekee orjatyönä maanviljelystä, jotta sää voisit saada sen paprikan siihen lautaselle pilkkahintaan.Sama pätee myös kotimaisiin tuottajiin, ei heillekkään mitään makseta ja sitten kun meillä sattuu oleen tää talvi, joka aiheuttaa hieman ongelmia tuon kasvukauden suhteen, niiin sitten nää sun kotimaiset kasvikset on pakko tuottaa kasvihuoneessa ja siittäkin tulee iso hiilijalanjälki. Yritä kuitenkin ostaa aina mahdollisuuksin mukaan luomua.

Sitten suoliston suhteen älä missään nimessä syö viljatuotteita, ko neki on pahasta ja nekin aiheuttaa hirviän kasan erilaisia ongelmia. Puhumattakaan maitotuotteista... se on suorastaan myrkkyä keholle, varsinkin kun vedät sitä rahkaa kaksin käsin, jotta haba kasvaa. ja entäpä ne makeutusaineet, käytä niitä, jos aiot estää muurahaisten tulon picnic viltille, eikä se light mehu kelepaa ees kärpäsille. Ja mitä sontaa seki on, siihenkin voi kuolla, kun tarpeeksi nauttii.

Toki voit käyttää myös kalaa, mutta älä vaan osta pussikasvatettua antibiooteilla ruokittua norjan lohta, suosi kotimaista. Mutta toisaalta älä suosi, ku toi itämeren kirjolohi tarvis suojelua ja sitten näissä muissa meidän isoissa kaloissa on paljo lyijyä sun muuta, ku ovat ravintoketjun päässä ja pikkukaloista tulee kaiken maailman ogelmia niistäkin, niin älä syö niitäkään mitenkään useasti, ko neki on myrkkyä sulle ja sun keholle, muista ylikalastus ja delfiinit.

Siis voithan sää kerätä syksysin mettästä marjoja ja sieniä, mutta muista että nuo euroopan päästöt kulkeutuu meille pohjoseenkin ja alati kasvava liikenne myrkyttää meidän metsät ja maat. Niin ja onhan siinä myös vaara, että joku pupu on piruuttaan käyny paskomassa siihen sienen viereen tai kettu käyny pissalla, mitä siitäkin sitten voi saada! Metästämällä sitä voi saada lihaa myöskin, mut sekin voi olla vaarallista! Joten neki liiallisesti nautittuna aiheuttaa vaikka mitä tauteja. Ja mettän eläimet on toki luomua, mutta ethän sää voi tietää mitä ne on siellä syöneet ja juoneet ja minkälaiseen stressiin ne joutuu, kun joukko keski-ikäisiä jahtaa niitä pitkin mettiä.

Ja mieti mitä sää teet sun lapsille, jos sää syötät niille viljatuotteita, maitoa, lihaa, kalaa, kasviksia tai hedelmiä (nehän on pakko tuoda vielä ulkomailta, ku ei meillä kasva ku omenat ja neki vaan Ahvenanmaalla, joten eikös seki oo melekeen jo Ruotsia) Aattele mikä määrä allergeenejä ja jalometalleja, torjunta-aineista puhumattakaan ( jos et oo muistanu ostaa sitä luomua) yms. valtaa sun ja sun lasten kehot.  Muista juottaa rasvatonta maitoa lapselle, mut samalla sun pitää muistaa se rasvalisä, ko muuten ei tuu mittään. Sairastuu sun muuta.

Tuossa semmonen pilke silmäkulmassa tehty ajatus syömisestä ja siihen liittyvistä vaaroista. On ihan sama, minkä ruoka-aineen otat esille, niin siittä on varmasti joku tehnyt tutkimuksen tai on muuten vaan niin pro, että voi sanoa, että tää on myrkkyä sun keholle. Meilläkin on allergia perhe ja sun muuta, tiedän että kaikki ruuat ei vaan käy kaikille ja se on ihan ok. Mut joskus pistää miettiin, kun lukee lehtiä, nettiä sun muuta, että mikähän tässä maailmassa on vikana. Toisaalla nähdään nälkää ja he söisivät kun heillä oisi mitä syödä ja sitten on taas me hyvinvoinissa elävät, jotka nakaavat ruokaa roskiin, ku se kerkes mennä pilalle... tai jos aatellaan isommassa mittakaavassa, niin miettikääpä ruokahävikkiä jossain jenkkilässä.  Tässä maailmassa on jotain tosi pahasti vialla. 

Kauhiaa paatosta, mut ei voi mittään. Ja huom. minä oikasti arvostan sitä ihmistä, joka meille sen ruuan tuottaa, oli se sitten viljatuotteita, lihaa, kanaa, kalaa, vihanneksia  tai marjoja.. Ilman heitä ei meillä ois mitä syödä. tai no ois, mutta se pitäsi tuoda jostain muualta, kotimaisuus kunniaan!

ehkä oon koukussa myös näihin ruokaan ja syömisiin liittyviin juttuihinkin. Voi olla, mut nyt hommiin ja illalla liikuttaan kroppaansa, niin saa patoutumat pois päästä!