Toinen päivä täällä Kuopiossa. Eilinen päivä meni sataessa, joten tyydyttiin kiertään vaan pikku lenkki, 25 km. Mut tääki pikku lenkki tuntu hivenen rankemmalta lenkiltä. Katoppas, kun perässä on sellanen peräkärry ja kyydissä pari koiraa ja muita vermeitä, niin sille kärrylle tulee pakostakin painoa. Ja ku tuo isäntäki, niin kohteliaasti kuitenkin kuljetti sen oman juomapullonsa, oli pyörällä ajo välillä melkosessä hyytelössä ajamista. Mutta pakkohan se on sanoa, on täällä komioita ylämaisemia (lapseni keksimä ilmaisu, kun ollaan mäen laella ja näkymä on alaspäin, silloin myös näkee kauas). Jotenki oon tykästynyt kumpuilevaan maastoon ja järvimaisemaa, siinä on sitä jotain. Meilläpäin ku ei oo kumpaakaan, ei vettä, eikä mäkiä, niin tämmönen on mukavata aakeen laakeen kulukijalle.

DSC_0402.jpg

 

DSC_0421.jpg

Ja eihän se ihan kommelluksitta menny sekään, mut sehän on selevään kun on kyse minusta. Eka lähti kettinki mun pyörästä, mutta sain sen takasi ja kädet oli ihan öljyset ja kuraset. Ku sitä vettä tuli ihan riittävästi, niin kura lensi pyörästä. Meidän tarkotuksenahan oli ostaa se kartta, josta näkee ne pyöräilyreitit täällä kuopiossa. Mutta ilmeisesti nää karavaanarit ei pahemmin pyörällä liiku, tai ainoastaan tarvivat kulkureitin keskustaan, kummosempaa karttaa ei saatu.  ja  tossa respassa oltiin ihan hoo moilasena, ku kyseltiin niitä pyöräillen Kuopion ympäri karttoja - joo on meillä noita keskustan karttoja, niin mutta ko me tarvittas sellanen kartta missä näkyy se reippaan 40 km reitti, respan tyyppi vaan tuijjottaa ja tarjoo keskustan karttaa :D Joten arvata saattaa muutaman kerran mentiin harhaan, ja mää syytän nuita puhelimien naveja, ei niillä mittään tee. 

20150729_153632.jpg

Me löydettin ihan loistava ruokapaikka, jos joskus ootta täälläpäin niin käykääpä Introssa syömässä, ihan mielettömän hyvää ruokaa ja ystävällinen palvelu!!!  Mä söin Kallaveen kuhaa, KYLLÄ kala on ihan parasta, en oikeestaan tiedä mitään parempaa. oli maut kohillaan. Paikka suosii lähiruokaa, Sadekki loppu kuin taikaiskusta, ku viimein löydettiin se paikka, terdelle ei ollu tunkua, joten saimme ruuan sinne ja koiratkin pääsivät meidän mukaan. Mutta kyllä oli täyden kympin paikka. Jälkiruokaki oli suorastaan taivaallista... kuola valuu jo pelkästä ajatuksestaki.

 

Minä kävin sitten saunasta uimassa tuossa Kallaveessä, hiivatin kylymää, mutta meninpä. Isäntäki tuli, vaikka se on sellanen vilukissa, ettei sitä normisti saa veteen, ellei se oo melekeen kolkyt asteista, tai mielellään kylpylä :D mutta onhan se mukava kihelmöinti ihossa, ku painelee suoraan saunasta uimaan.

 

Koirien kans on käyty tuolla metikossa, ja seki on yhtä ylämäkiä ja alamäkiä. Koirilla on ollut ihmettelemistä, kun maisemat vaihtuu vauhdilla ja uusia hajuja on kaikkialla. Mä oon sitte mitä ilmeisemmin oikeesti sellanen ihminen, joka tekee asiat aina jotenkin nurinkurin. Esikoinen oli melekosen vilikas pienenä, jotenka sille oli pakko laittaa valjaat, kun mentiin esim kauppaan. muuten se ois juossu auton alle tai menny kaupassa hukkaan, Sillon kuulin kommentteja, et voi kauhia, pitää lasta ko koiraa. No ehkä näin, mut ainakaan se ei jää auton alle. Nyt sitten täällä pyöräillessä, hei tuolla on koirat lastenkuljetuskärryssä, eikö sun koirat jaksa juosta. Noh, ehkä ne jaksas, mut ei välttis kuitenkaan semmosta matkaa mitä ollan polettu. Ja miksi mun pitäs pikkukoiria juoksuttaa pyörällä? No kuiteski, hymyn ollaan saatu aikaseksi melko monelle vastaantulijalle ja ompahan meitä ihan oikeen puhuteltu ja kehuttu siitä, et koiratkin ovat päässet reissuun.

20150729_153626.jpg